Boraink

Puklusvin Borászat Chardonnay 2021
Puklusvin Borászat Chardonnay 2021

Chardonnay 2021

Száraz fehérbor

Aranyba hajló citromszínű borunk azonnal magával ragadja tekintetünket. Illatában a különleges barrique hordó karaktere érződik, fő illatokként hordozva a fa, almakompót és szegfűszeg jegyeit. Ezt kiegészítik a kardamon, citrom, érett sárga alma és olvasztott vaj aromái, mely egyedülálló gazdagsággal illatgazdagságot kölcsönöz különleges borunknak.

Az ízvilágban szintén a fa dominál, melyet a szegfűszeg, a vanília,az enyhe citrusos frissesség és egy leheletnyi füst egészítenek ki. A bor különlegessége a barrique hatás domináns jelenléte, amely karakteres és gazdag ízkavalkádot kínál. A lecsengés hosszan tartó és elegáns, melyet a harmonikus savasság és közepes test tesz teljessé. Ez a bor egy elegáns lázadó, amelyben a barrique hatás és a fa jegyek gyümölcsös kísérettel olvadnak egybe. 

Puklusvin Borászat Zenit 2022
Puklusvin Borászat Zenit 2022

Zenit 2022

Édes fehérbor

Az illatot a marcipán és datolya uralja, melyet a körte, alma, birsalma, mangó, ananász, mézdinnye, sárgadinnye és enyhén cukorkás jegyek egészítenek ki. Ez a gazdag aromavilág már az első korty előtt lenyűgözi az édes stílus kedvelőit.

Az ízvilágban a barackmag és birsalmasajt uralkodik, együtt táncolva az őszibarack és a méz ízjegyeivel. A rövid mézdinnyés, enyhén barackmagos lecsengés kifinomult édes ízt hagy maga után.

A magával ragadó íz egy komplex desszert élményével ér fel, de mellőzi az édes borok sziruposságát. Ideális választás azoknak, akik szeretik a gazdag édes ízjegyeket, miközben a lágy savak és a közepes test igazán kedvessé teszik ezt a bort. 

Puklusvin Borászat KáeFrosé 2023
Puklusvin Borászat KáeFrosé 2023

KáeFrosé 2023

Száraz rosébor

Gyönyörű lazacszínével és kifinomult aromáival ez a bor azonnal rabul ejti minden rozé kedvelő szívét. A magával ragadó utazás málna és ribizliszörp illatával kezdődik, miközben a cseresznye és a tuttifruttis játékosság is idővel felfedi magét és egyedi karakterrel gazdagítja a pillanatot.

Az ízvilágban a málna és eper viseli a koronát, melyeket a szilva, piros alma és szőlő kísérnek. Az enyhe minerális lecsengés finoman szövődik az ízkavalkádba, míg a lendületes savak és a frissítő fanyarság kifinomult egyensúlyt hoznak létre. A könnyű test elegánsan hordozza az élményt, és minden korty egy újabb fejezetet nyit meg ebben az élénk rozében.


Puklusvin Borászat Káef 2022
Puklusvin Borászat Káef 2022

Káef 2022

Száraz vörösbor

Káef vörösborunk egy könnyed rubin színű bor élénk frissességgel és friss gyümölcsös aromákkal. A meggy fő illatjegyeként érkezik a pohárba, de a kompozícióban a szilva, ibolya és egyéb piros gyümölcsök is éreztetik hatásukat.

A kortyokban megjelenő szeder, ribizli és meggy ízpalettája lenyűgöző harmóniát alkot, miközben a bor határozott feszessége és lendületes savai egyedi karaktert kölcsönöznek. A könnyed tanninok finoman belesimulnak az ízélménybe, emelve a bor eleganciáját. Ez a bor kiváló választás a magyar konyha közkedvelt húsaihoz és pörköltjeihez. A kibontakozó gyümölcsös ízjegyek, a könnyed szerkezet és lendületes savak különlegesen jó párosíthatóságot ígérnek és ezzel is emelve a bor gasztronómiai értékét. 

Puklusvin Borászat Rubin 2021
Puklusvin Borászat Rubin 2021

Rubin 2021

Száraz vörösbor

A Rubin bor egy csodálatos rubin színű alkotásunk, mely nevéhez hűen valódi ékszer a pohárban. Az illatokban fekete és piros bogyós gyümölcsök, aszaltszilva és hordófűszerek dominálnak, egy idővel kimondottan szépen fejlődő és sokrétű illatban. Az ízvilágban is ezen jegyek gazdagítják a fő tónusokat, melyek mellett ízében és illatában is megtalálható a csoki, kakaó, kávé, vanília, fekete eper, meggy, cseresznye, szegfűszeg, kókusz, friss fekete áfonya és aszalt vörös áfonya, fekete cseresznye és szeder aromái.

Ezen mesterien összerakott aromapaletta kellemes testtel és közepesen hosszú kifinomult lecsengéssel egészül ki. A Rubin igazi borászati mestermű, mely minden kortyával mély és komplex élményt nyújt.

Tudj meg többet a Puklusvin Borászatról!