Boraink

Puklusvin Borászat Chardonnay 2021
Puklusvin Borászat Chardonnay 2021

Chardonnay 2021

Száraz fehérbor

Aranyba hajló citromszínű borunk azonnal magával ragadja tekintetünket. Illatában a különleges barrique hordó karaktere érződik, fő illatokként hordozva a fa, almakompót és szegfűszeg jegyeit. Ezt kiegészítik a kardamon, citrom, érett sárga alma és olvasztott vaj aromái, mely egyedülálló gazdagsággal illatgazdagságot kölcsönöz különleges borunknak.

Az ízvilágban szintén a fa dominál, melyet a szegfűszeg, a vanília,az enyhe citrusos frissesség és egy leheletnyi füst egészítenek ki. A bor különlegessége a barrique hatás domináns jelenléte, amely karakteres és gazdag ízkavalkádot kínál. A lecsengés hosszan tartó és elegáns, melyet a harmonikus savasság és közepes test tesz teljessé. Ez a bor egy elegáns lázadó, amelyben a barrique hatás és a fa jegyek gyümölcsös kísérettel olvadnak egybe. 

Puklusvin Borászat Zenit 2022
Puklusvin Borászat Zenit 2022

Zenit 2022

Édes fehérbor

Az illatot a marcipán és datolya uralja, melyet a körte, alma, birsalma, mangó, ananász, mézdinnye, sárgadinnye és enyhén cukorkás jegyek egészítenek ki. Ez a gazdag aromavilág már az első korty előtt lenyűgözi az édes stílus kedvelőit.

Az ízvilágban a barackmag és birsalmasajt uralkodik, együtt táncolva az őszibarack és a méz ízjegyeivel. A rövid mézdinnyés, enyhén barackmagos lecsengés kifinomult édes ízt hagy maga után.

A magával ragadó íz egy komplex desszert élményével ér fel, de mellőzi az édes borok sziruposságát. Ideális választás azoknak, akik szeretik a gazdag édes ízjegyeket, miközben a lágy savak és a közepes test igazán kedvessé teszik ezt a bort. 

Puklusvin Borászat NégyN 2022
Puklusvin Borászat NégyN 2022

NégyN 2022

Száraz fehérbor

Citrom színű borunk,enyhe arany reflexekkel azonnal felkelti és magához ragadja a figyelmet.

Kellemesen intenzív illatában a bodza és citrusok dominálnak, egyedülállóan elegyedve a fehér virágokra emlékeztető jegyekkel. Az illatok sokszínűsége és az enyhe minerális tónusok kivételesen gazdag élményt ígérnek.

Ízvilágban a bor hűen követi illatának ígéreteit. A sárgabarack, citrom és grapefruit vezeti az ízpalettát, mely idővel szépen kibontakozik és hozza magával a szőlőt és az enyhe fűszerességet. A mandulás lecsengés és a fehérbors finoman szövi át az ízélményt, míg a sárga és zöld alma frissessége mélyíti az összképet.

A mineralitás fokozatosan bontakozik ki a gazdag aromaképből és csatlakozik a finoman mandulás és fehérborsos lecsengéshez.

Ez a bor közepes testével, üde savaival és komplexitásával valóságos élmény mindazok számára, akik keresik a borkóstolásban rejlő mélyebb dimenziókat. 

Puklusvin Borászat NégyN 2023
Puklusvin Borászat NégyN 2023

NégyN 2023

Száraz fehérbor

A NégyN 2023 egy igazán különleges fehérbor, amely már megjelenésével is elbűvöl. Halvány citromszíne azonnal a frissességet és az eleganciát sugallja. Illatában az elsődleges benyomások a finom kamilla és a fehér virágok harmóniájából állnak, melyeket a citrusos jegyek egészítenek ki. Illata visszafogott, de hívogató, amely tovább fokozza a bor élvezetét.

A korty során a bor karaktere még inkább kibontakozik. A narancshéjat, citromot és lime-ot kísérő zöldpaprika és fehérbors izgalmas és komplex ízvilágot teremt. Üde grapefruitos lecsengése emlékezetes élményt nyújt, miközben az enyhe gyógynövényes jegyek, még több mélységet adnak a bornak. Az ízeket a bor mineralitása és enyhe sóssága még inkább gazdagítja.

A NégyN 2023 lendületes és vibráló savai frissítő hatással bírnak, miközben a bor közepes teste kiegyensúlyozottságot biztosít. A borban az alkohol érzékelése kellemesen visszafogott, ami különösen jó ivásúvá teszi ezt a bort. Ez az összetett és jól strukturált fehérbor remek választás különleges alkalmakra, de egy könnyedebb vacsora mellé is tökéletes kísérő lehet akár fröccsként is fogyasztva.

Puklusvin Borászat KáeFrosé 2023
Puklusvin Borászat KáeFrosé 2023

KáeFrosé 2023

Száraz rosébor

Gyönyörű lazacszínével és kifinomult aromáival ez a bor azonnal rabul ejti minden rozé kedvelő szívét. A magával ragadó utazás málna és ribizliszörp illatával kezdődik, miközben a cseresznye és a tuttifruttis játékosság is idővel felfedi magét és egyedi karakterrel gazdagítja a pillanatot.

Az ízvilágban a málna és eper viseli a koronát, melyeket a szilva, piros alma és szőlő kísérnek. Az enyhe minerális lecsengés finoman szövődik az ízkavalkádba, míg a lendületes savak és a frissítő fanyarság kifinomult egyensúlyt hoznak létre. A könnyű test elegánsan hordozza az élményt, és minden korty egy újabb fejezetet nyit meg ebben az élénk rozéban.


Puklusvin Borászat Merlot Rosé 2023
Puklusvin Borászat Merlot Rosé 2023

Merlot Rosé 2023

Félédes rozé

A Merlot Rosé 2023 egy igazán bájos bor, mely halvány lazacszínével már első pillantásra elvarázsol. Az illata kifejezetten játékos és hívogató, tele édes és gyümölcsös jegyekkel. A nyalóka, cukor és gumicukor édeskés aromái gyermekkorunk édességeire emlékeztetnek, míg a szilvakompót, vattacukor, görögdinnye, eper és málna frissessége és gyümölcsössége azonnal táncra hív. Az összhatás egy elképesztően vibráló és komplex illatvilágot teremt.

Az ízében a cseresznyekompót és az érett kék szilva dominál, amelyeket a vattacukor édes jegyei és egy enyhe eukaliptuszos frissesség egészít ki. A mandulás lecsengés ad az utóíznek egy különleges karaktert, mintha a természet kedves ölelését éreznénk minden korty után. A bor közepes testének köszönhetően rendkívül sima és kellemes a szájban, közepes alkoholtartalma pedig lehetővé teszi, hogy bárki élvezhesse anélkül, hogy túlságosan megterhelő lenne.

Közepes savtartalma hozzájárul a bor kiegyensúlyozottságához és könnyedségéhez, így ez a rosé ideális választás egy nyári piknikhez, egy baráti beszélgetéshez a kertben vagy egy barátnős vacsorához. 

Puklusvin Borászat Káef 2022
Puklusvin Borászat Káef 2022

Káef 2022

Száraz vörösbor

Káef vörösborunk egy könnyed rubin színű bor élénk frissességgel és friss gyümölcsös aromákkal. A meggy fő illatjegyeként érkezik a pohárba, de a kompozícióban a szilva, ibolya és egyéb piros gyümölcsök is éreztetik hatásukat.

A kortyokban megjelenő szeder, ribizli és meggy ízpalettája lenyűgöző harmóniát alkot, miközben a bor határozott feszessége és lendületes savai egyedi karaktert kölcsönöznek. A könnyed tanninok finoman belesimulnak az ízélménybe, emelve a bor eleganciáját. Ez a bor kiváló választás a magyar konyha közkedvelt húsaihoz és pörköltjeihez. A kibontakozó gyümölcsös ízjegyek, a könnyed szerkezet és lendületes savak különlegesen jó párosíthatóságot ígérnek és ezzel is emelve a bor gasztronómiai értékét. 

Puklusvin Borászat Sangiovese 2020
Puklusvin Borászat Sangiovese 2020

Sangiovese 2020

Száraz vörösbor

Sangiovese 2020 borunk életteli rubin színével azonnal felhívja magára a figyelmet. Különlegessége a komplexitásában és összetettségében rejlik, amely pohárban szellőzve fokozatosan bontakozik ki újabb és újabb rétegekben. Elsőre virágos és gyümölcsös jegyekkel kényeztet, utána pedig érett szilva, fekete szeder, aszalt áfonya és faeper csábítják az érzékeket. A háttérben finoman fás és fűszeres aromák, valamint egy leheletnyi parfümös karakter egészíti ki az illatvilágot, melyek a csipetnyi dohány, kakaó és kávé aromajegyeiben teljesednek ki.

A bor gazdag ízvilága hozza mindazt, amit illatában ígér: a meggy és az áfonya frissessége találkozik a fekete szeder mélységével, míg a vanília és kakaó édes melegsége egy csipet dohány fanyar varázsával fonódik össze. Ez a részletgazdag ízkép tartósan megmarad, hosszú és kellemes lecsengést biztosítva. A Sangiovese 2020 élénk savai és friss tanninjai tovább fokozzák a bor dinamizmusát, miközben közepes teste elegánsan egyensúlyozza mindezt.

Ez a bor tökéletes választás akár különleges estékre, akár baráti összejövetelekre, ahol minden egyes korttyal újabb élményekben részesülhet.

Puklusvin Borászat Merlot 2021
Puklusvin Borászat Merlot 2021

Merlot 2021

Félédes vörösbor

A Merlot 2021 első pillantásra elragadó meggypiros színével hívja fel magára a figyelmet. Ez a bor tökéletes választás mindazok számára, akik szeretik a gyümölcsös, játékos mégis elegáns vörösborokat. Illatában a friss eper, meggyszörp, fekete cseresznye, nyári szilva és a rózsa finom harmóniája bontakozik ki, amelyeket enyhe málnás selyemcukorka jegyek gazdagítanak. Az illatot tovább mélyítik és gazdagítják az enyhe fás és aszalt gyümölcsös aromaárnyalatok.

Az ízvilágban az érett meggy és fekete eper dominálnak, amelyek harmonikusan kiegészülnek a roppanós nyári cseresznye izgalmas karakterével és a kevés maradékcukor behízelgésével. A bor gyengéd savakkal rendelkezik, és alacsony testessége révén valódi könnyedséget sugároz. Közepes alkoholtartalma jól illik ehhez a stílushoz, így a Merlot 2021 egy igazán kellemes, jól iható bor, amely bárki számára élvezetes lehet.

Ez a bor tökéletes választás könnyed vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy egy nyugodt esti pihenéshez. Finom karaktere és összetett ízvilága miatt bármely alkalmat különlegessé tesz. 

Puklusvin Borászat Rubin 2021
Puklusvin Borászat Rubin 2021

Rubin 2021

Száraz vörösbor

A Rubin bor egy csodálatos rubin színű alkotásunk, mely nevéhez hűen valódi ékszer a pohárban. Az illatokban fekete és piros bogyós gyümölcsök, aszaltszilva és hordófűszerek dominálnak, egy idővel kimondottan szépen fejlődő és sokrétű illatban. Az ízvilágban is ezen jegyek gazdagítják a fő tónusokat, melyek mellett ízében és illatában is megtalálható a csoki, kakaó, kávé, vanília, fekete eper, meggy, cseresznye, szegfűszeg, kókusz, friss fekete áfonya és aszalt vörös áfonya, fekete cseresznye és szeder aromái.

Ezen mesterien összerakott aromapaletta kellemes testtel és közepesen hosszú kifinomult lecsengéssel egészül ki. A Rubin igazi borászati mestermű, mely minden kortyával mély és komplex élményt nyújt.

Tudj meg többet a Puklusvin Borászatról!